Even voorstellen

Ik ben Esther Dillingh (1970) en ik heb een achtergrond als trainer en coach voor zingevings- en loopbaanvraagstukken voor volwassen. Met de keuze om de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden te volgen (Bachelor 2014), heb ik mijn twee grote passies met elkaar verbonden: mensen en wat hen beweegt om hun eigen weg in het leven te vinden, met de liefde voor de kunst. Dit motiveerde me eerder al om Kunstgeschiedenis te studeren aan de Rijksuniversiteit van Leiden (doctoraal 1995). Echter, niets mooier dan in de ontmoeting met mensen zelf, hen op een creatieve en kunstzinnige manier te helpen en te coachen. De laatste jaren heb ik me verder geschoold in en ervaring opgedaan met het werken met kinderen. Als gecertificeerd KICK-trainer (2013) doe ik dat ook in groepen. Ik hou van de afwisseling van het werken met jong en oud, op individuele basis zowel als in groepen. Dit ervaar ik als een dynamisch evenwicht.

De duinroos

De natuur is voor mij, naast mensen en kunst, ook een grote bron van inspiratie en voor ontspanning ga ik graag naar buiten. Ieder landschap heeft iets unieks: ruig of lieflijk, bergachtig of weids… altijd weer geniet ik intens van de schoonheid en het leven van een plek. Dicht bij huis zijn het de duinen en het strand waar ik in het dagelijkse leven graag naar toe ga. En daar groeit de duinroos, ook op de duintoppen. Met haar teer ogende bloemblaadjes is ze bestand tegen weer en wind. Ze is oersterk en staat op een geweldige plek, met uitzicht over land én zee: dit is in alle seizoenen dé plaats om energie, vertrouwen en blijdschap te vinden. De geuren van kleurige bloemen, zeeën van duinrozen en ruisende grassen op de hellingen. Zon op je huid, zand onder je voeten en zeewind door je haren. Het geluid van de branding, kalm of sterk, een duik in de golven waar soms de druppels water parelend van afspatten…  Alle ingrediënten zijn er om je op te laden. Zo is het ook met kunstzinnige therapie. Daarom staat de duinroos symbool voor mijn praktijk.

Registratie bij erkende beroepsvereniging

Als geregistreerd lid ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag (NVKToag); www.kunstzinnigetherapie.nl. De NVKToag valt onder de koepelorganisatie Nederlandse Vereniging Antroposofische Gezondheidszorg (NVAZ); www.nvaz.nl. Mijn diploma wordt ook erkend door de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB); www.vaktherapie.nl. Het NVKToag en het FVB werken samen. Verder ben ik conform de eisen aangesloten bij een intervisiegroep en volg ik regelmatig bij- en nascholingen. In mijn netwerk heb ik veel erkende en gespecialiseerde collega’s met wie ik graag samenwerk.